Om WCCM International - The World Community for Christian Meditation


The World Community for Christian Meditation er et fellesskap av mediterende mennesker som vil praktisere og fremme kristen meditasjon i tradisjonen fra John Main. Tradisjonen går tilbake til tidlig kristenhet, og John Main kaller formen «et kloster uten murer», basert på daglig meditasjon enkeltvis og i grupper.


WCCM ble stiftet i 1991, og er i dag et globalt nettverk for grupper og enkeltpersoner som mediterer i en kristen, økumenisk tradisjon for stillhet og indre fred. WCCM er ledet av Laurence Freeman og har aktive avdelinger i mer enn 120 land. Virksomheten har et International Office i Meditatio House in London, der en liten kommunitet bor og der gjester ønskes velkommen. Bonnevaux : Centre for Peace, nær Poitiers i Frankrike, er blitt WCCMs nye senter for fred, kontemplasjon og meditasjon.


Målet er å formidle og fremme læren om meditasjon, spesielt gjennom meditasjonsgruppene som møtes i hjem, menigheter, skoler, fengsler og fellesskap i hele verden. WCCM er åpen og økumenisk, og støtter kristent kontemplativt samarbeid med alle trosretninger.


De arrangerer retretter, driver Bonnevaux, har en webside, gir ut et Meditatio Newsletter, og publiserer bøker, CDer og andre multimediale ressurser. 


For videre informasjon på engelsk besøk gjerne: WCCM.ORG


Ressurser til meditasjon


Medio Media


Vi minner om at det er kontemplativ messe online søndager kl 12.00 fra Bonnevaux.WCCM Norge er en norsk frittstående avdeling av The World Community for Christian Meditation, WCCM Norge skal hjelpe til å opprette og støtte meditasjonsgrupper i Norge, arrangere retretter og seminarer, og holde kontakten med det globale kristne meditasjonsnettverket i WCCM.


WCCM Norge sender ut elektroniske ukebrev med tekster og informasjon. Om du vil motta våre ukebrev, ta kontakt på epost til wccm@wccm.no. Vi har en side på Facebook 


WCCMApp2 kan lastes ned på telefon fra mobilens appsenter.  Her kan du lese Daily Wisdom, Weekly Readings, Weekly Teachings m.m. Du kan også bruke Meditation Timer, som hjelp til å stille inn meditasjonstiden din.

Grupper i Norge

                                                                                  

Av praktiske grunner ønsker vi at  nye melder fra til gruppekontakten før første frammøte.

Meditasjonene begynner presis. Vi anbefaler å komme mellom fem til ti minutter før starttidspunkt.


Er det ingen gruppe der du bor? Hva med å få med deg en eller to og starte en gruppe? Det finnes råd under Meditasjonsressurser.. Ta gjerne kontakt med oss via wccm@wccm.no, også vi kan bistå med råd underveis for å få gruppen til å bli et godt meditasjonssted. 

Bergen


Gruppen i Bergen mediterer sammen online  på ZOOM søndager kl. 20.30.


Det er teknisk lett å bruke zoom, og gratis på korte sesjoner.  (Se zoom.com. ) Meld deg til gruppelederen og du får tilsendt en lenke du kan gå inn med til hver meditasjon. 


Interesserte kan kontakte gruppeleder Turid Sæthre, mob. 950 95 488

turi-sa@online.no

Oslo


Majorstuen:  Mandager kl. 19:30 i kapellet i Katarinahjemmet, Gjørstadgt. 9. 

 


Kontaktperson Tone Mjåvatn, tlf 95206664, evt mail. tomjaav@icloud.com 

Lørenskog


Gruppen møtes i sykehuskirken på Akershus universitetssykehus (AHUS) tirsdager kl. 20:00. Ingen meditasjon 20. februar 2024 - vinterferie.

Kirken ligger helt nederst i hovedgangen, Glassgata.


Kontakt: Anne Breirem Jacobsen  mob 98 62 89 45. 

Kontakt WCCM Norge:


wccm@wccm.no   

Tlf: 95 20 66 64 (Tone Mjaavatn) 

Velkommen til å utforske vår side på: FACEBOOK   

kontonummer 1822 76 19658   VIPPS: 51 20 00 eller WCCM Norge